På Praktikpladsen.dk kan virksomheder slå stillingsopslag op, når de ønsker at få en elev i praktik. Stillingsopslagene kan søges af elever, der har brug for en praktikplads som en del af deres uddannelse.

Elever kan oprette en profil (et CV) og søge ledige stillinger, mens virksomheder kan oprette stillingsopslag og søge elever, der har en synlig profil. Elever kan på Praktikpladsen.dk. søge blandt alle virksomheder, der er godkendt af et fagligt udvalg til at uddanne elever. Elever kan dermed også let kontakte relevante virksomheder uopfordret.

En virksomhed, der vil fritages for merbidrag (Praktikplads-AUB), skal have et synligt stillingsopslag på Praktikpladsen.dk (læs mere om Praktikplads-AUB på virk.dk) Virksomhederne kan også få en oversigt over deres elever, hvor de blandt andet kan skabe et overblik over, hvornår eleverne er på skoleophold.

Skolerne indberetter elevers fravær på Praktikpladsen.dk, når de er på skoleophold. Fra den 1. januar 2020 vil gøre det til Praktikpladsen.dk, når de er på skoleophold. Praktikvirksomhederne vil på Praktikpladsen.dk kunne se fraværet for deres elever. Det er muligt for elever og virksomheder at indgå tilsagn om praktikplads (læs mere om praktikpladstilsagn på uvm.dk).

Udvikling af Praktikpladsen.dk foregår i tæt dialog med systemets brugere.

Sidst opdateret: 13. december 2019