Tusindvis af undervisere, ledere, forældre, leverandører, pressefolk, politikere med flere klikker hver måned ind på undervisningsministeriets hjemmesider. Fra mandag den 20. marts 2017 vil de blive mødt af et nyt design. Tidligere undersøgelser af tilfredsheden med hjemmesiderne viste, at de besøgende havde svært ved at finde frem til indhold – både når de forsøgte at klikke sig frem, men også når de forsøgte at søge efter indhold. Samtidigt viste undersøgelserne, at omkring 30 procent af alle besøg kom fra en smartphone eller en tablet.

Målet med de nye redesignede hjemmesider er  at gøre det lettere for besøgende at finde relevant indhold – uanset om hjemmesiderne bliver besøgt fra en PC eller fra en smartphone eller tablet.

Hjemmesiderne er  med brugernes hjælp redesignet i et mere mobilvenligt og simpelt layout, og indhold er blevet struktureret i mere logiske og fagligt stærke universer. Som noget nyt er også ministeriets sociale medieplatforme integreret med ministeriets hjemmesider.

Indhold har skiftet plads

Mange indholdssider har skiftet udseende og ligger ikke, hvor de tidligere lå. Men det er ambitionen, at de fire nye hjemmesiders indhold, struktur og design samlet set kommer til at give en markant bedre oplevelse for brugerne. Ministeriet arbejder på højtryk, for at gøre hvad vi kan for at mindske eventuelle gener ved overgangen til de nye sider. Men tøv ikke med at kontakte os, hvis der alligevel skulle være uhensigtsmæssigheder.

Fakta

Hvert år har ministeriets fire hovedhjemmesider fem millioner besøgende og mere end 12 millioner sidevisninger.