Hop til indhold

2017 har været et godt år for UddannelsesGuiden, der er omdrejningspunktet for uddannelses- og vejledningssøgende, når der skal søges information om valg af uddannelse. Portalen har haft 7,2 millioner besøg sidste år, hvilket var 4 procent flere end i det foregående år.

Samtidig ligger brugernes overordnede tilfredshed med portalen fortsat på et højt niveau, viser den årlige brugerundersøgelse. 

86 procent af brugerne er tilfredse eller meget tilfredse

UddannelsesGuiden har siden 2006 hvert år foretaget en brugerundersøgelse. Formålet er at måle tilfredsheden med portalen og undersøge, hvordan man kan forbedre brugeroplevelsen. 

I den seneste undersøgelse fra december 2017 deltog 2.882 brugere i undersøgelsen. Til spørgsmålet ”Hvad er din bedømmelse af ug.dk?” svarede 86 procent enten ”tilfreds” eller ”meget tilfreds”. Kun 3 procent var utilfredse.

Undersøgelsen viste, at der er særlig stor tilfredshed fire typer af indhold:

  • Informationerne om konkrete uddannelser (for eksempel indhold, adgangskrav, økonomi)
  • Overblikket over uddannelsesmuligheder
  • Informationer om ansøgning og optagelse
  • Jobbeskrivelserne

Adgangskortet er det mest brugte værktøj

UddannelsesGuiden har en lang række digitale værktøjer, der kan give inspiration og støtte til at vælge uddannelse. I 2017 har Adgangskortet igen været det værktøj, som flest har brugt. Lige knap en halv million gange har brugerne benyttet værktøjet sidste år. 

Adgangskortet viser, hvilke videregående uddannelser en gymnasial eksamen giver adgang til. Ved hjælp af værktøjet kan brugerne se sammenhængen mellem deres valg af gymnasiale fag eller fagpakker og de efterfølgende muligheder for at vælge videregående uddannelse. 

Adgangskortet fik i efteråret 2017 et nyt og mere brugervenligt design. Derudover blev det opdateret, så det tager højde for gymnasiereformen.

Alle værktøjerne på UddannelsesGuiden fik en meget positiv vurdering i brugerundersøgelsen fra 2017. Adgangskortet opnåede den bedste vurdering blandt brugerne, der i gennemsnit vurderer værktøjet til 4,3 på en skala fra 1-5.  

Om UddannelsesGuiden

  • Styrelsen for It og Læring står bag de nationale, digitale vejledningstilbud UddannelsesGuiden og eVejledning. 
  • På UddannelsesGuiden finder du aktuel og fyldestgørende information om alle offentligt anerkendte uddannelser i Danmark.
  • eVejledning er et tilbud til alle, der har brug for vejledning om uddannelse og job.