Læringsfestivalen præsenterer det nyeste og det bedste i undervisningsverdenen, den nyeste viden, visionære ideer, politiske initiativer samt praktiske og gennemprøvede forløb, der kan tages med hjem.

Læringsfestivalen indeholder, foruden den gratis udstilling, en betalt konference for interesserede. Der er tale om Danmarks største årlige begivenhed inden for it, læremidler og læring med mere end 8.000 deltagere. 

Læringsfestivalen 2018

Den næste Læringsfestival bliver afholdt i Bella Center d. 6.-7. marts 2018.

Sæt allerede nu kryds i kalenderen og få årets indspark af ny viden om teknologi og læring.

Hvad er Danmarks Læringsfestival?

Konference

Den 6. marts er forståelser af digital dannelse og dataetik i centrum. Hør bl.a., hvordan danske folkeskoleelever sætter fokus på digital dannelse, og hvordan selvejende institutioner kan tilgå dataetik. Bliv inspireret til din egen praksis af, hvordan der arbejdes med blended learning i militæret, og få konkrete værktøjer til at arbejde med udvikling af digitale strategier.

Den 7. marts går programmet i dybden med de fagprofessionelles kompetencer i den digitaliserede undervisning. Få indsigt i, hvordan man kan måle digital modenhed i en organisation, hvilke kompetencer elever i grundskole og gymnasie efterspørger, og hvordan andre lande har rammesat behovet for digitale kompetencer. Med disse indsigter i baghovedet kan du høre foreninger af lærere og ledere diskutere, hvordan vi sikrer udvikling af fagprofessionelles kompetencer.

Begge dage er der mulighed for at arbejde med temaerne i workshops. Som noget nyt har konferencen i år festivalopvarmning i form af oplæg om netværk og videndeling, der skal sikre, at du får mest muligt ud af konferencen.

Landets største læremiddeludstilling

Udstillingen er et gratis tilbud til dig, der arbejder med undervisning.

Udstillingen præsenterer alt det nyeste inden for læremidler og giver dig ny inspiration til din undervisning.

På de ca. 240 stande kan du komme i direkte dialog med læremiddelproducenter, kommuner, organisationer, institutioner og skoletjenester.

Du kan også deltage i udstillernes 72 oplæg og lade dig inspirere af kolleger fra hele landet i udstillingsområdet ”På sporet af den gode udvikling”.

Styring og udvikling

Læringsfestivalen udvikles løbende på input fra interne og eksterne evalueringer, forslag fra forlagenes brancheforeninger, konferencens rådgivergruppe samt styregruppens ønsker.

Arrangør af Danmarks Læringsfestival er Styrelsen for It og Læring og CFU Danmark ved UC Copenhagen. Samarbejdet har en styregruppe fra begge parter, der udarbejder vision og mål for Læringsfestivalen.

Hvert år sammensættes en rådgivergruppe til en workshop i Juni. De er med til at byde ind med aktuelle emner til konferencen. Rådgivergruppens medlemmer udvælges hvert år på tværs af geografi, institutionstype og forskning/resultater hvert år. Typisk fungerer medlemmer af gruppen som sessionsledere til selve arrangementet.

CFU Danmark fører en tæt dialog med forlagene om udformningen af udstillingen.

Sidst opdateret: 3. januar 2018