Hop til indhold

Center for Optagelse og Læreplads har til formål at understøtte to nationale, digitale procesområder. Det første er det lærepladssøgende arbejde via Lærepladsen.dk, og de lærepladsadministrative opgaver for erhvervsskoler, elever/lærlinge, virksomheder og faglige udvalg, hvor der dagligt sker mere end 1.000 registreringer vedr. uddannelsesaftaler. Det andet er at understøtte den digitale ansøgnings- og fordelingsproces for de ca. 200.000 ansøgere, som hvert år søger om optagelse på en ungdomsuddannelse eller en videregående uddannelse. 

Center for Optagelse og Læreplads består af en række agile teams, med fagligheder der spænder bredt fra it-specialister, forretningsanalytikere og testere til UX’ere. 

Centerets teams har haft en hovedrolle i at implementere trepartsaftalen om flere lærepladser og den politiske aftale om elevfordeling på gymnasieområdet, som trådte i kraft i skoleåret 2023/2024. Det moderniserede Optagelse.dk blev i efteråret 2023 scoret mellem 4,2 og 4,9 ud af 5 af de 18-24-årige som deltog i den fællesoffentlige brugertest. 

Kontorchefer: Anne-Marie Pedersen og Charlotte A. Linderoth.

Sidst opdateret: 30. januar 2024