Hop til indhold

I udvælgelsen af årets bedste danske eTwinning-projekter er der blandt andet lagt vægt på kvaliteten i samarbejdet på tværs af institutioner og skoler, konstruktiv anvendelse af it, der understøtter faglige mål og 21. århundredes kompetencer samt projekter, der har medvirket til at øge kulturel bevidsthed og inklusion.

Vinderprojekterne strækker sig fra dagtilbud til ungdomsuddannelser, og i et enkelt projekt viser elever fra specialskoleområdet, at eTwinning er stærkt på inklusion.

Flere af de udvalgte projekter har fået tildelt det danske kvalitetscertifikat og enkelte projekter har også opnået europæisk kvalitetscertifikat. Priserne uddeles, fordi projekterne udgør en værdifuld praksis, som fortjener at blive delt og kendskabet til dem bør spredes. Ligesom de bør anerkendes af hele det europæiske undervisningsmiljø.

Vinderprojekter 2017
  • Let's discover our European Math World!
  • A Virtual Intertextual Tour across Ancient Entrepeneurship
  • Mit der Zeit gehen
  • Vis mig dit Fuglehus
  • Fiskeri i Danmark og Finland
  • Cultural Identity

Læs mere om prismodtagerne, projekterne og besøg deres TwinSpace via EMU.dk.

Faktaboks

I 2017 har der i Danmark været 254 eTwinning-projekter, hvor danske lærere og pædagoger har samarbejdet om danske eller europæiske projekter. 677 nye danske lærere og pædagoger er blevet en del af verdens største online fællesskab for undervisere, pædagoger og ledelser.

eTwinning er fællesskabet for skoler og institutioner i Europa.

eTwinning tilbyder en online platform for medarbejdere (lærere, pædagoger, skoleledere, bibliotekarer osv.), som arbejder på en skole eller institution i et af de europæiske lande. Her kan man ved hjælp af digitale teknologier oprette eller deltage i projekter på tværs af lande og gratis deltage i løbende online faglig udvikling. Kort fortalt blive en del at det mest spændende uddannelsesfællesskab i Europa.