Hop til indhold

Digitaliseringsprisen uddeles hvert år til foregangsprojekter, der gavner samfund og borgere for at øge opmærksomheden på succesfulde og værdifulde digitaliseringsinitiativer i den offentlige sektor. Der er tre priser i kategorierne ”innovation”, ”implementering” og ”sammenhæng”. Vinderne offentliggøres på årets Digitaliseringskonference, der afholdes af Dansk IT i Musikhuset i Aarhus. Sidste år vandt STIL digitaliseringsprisen med Netprøver.dk, så glæden var stor, da vi også blev nomineret i år.

I år var STIL nomimineret til Sammenhængsprisen med projektet ”Mine Realkompetencer”. De øvrige nominerede var Region Nordjylland med projektet ”Sundhedsjournalen 2” og Aarhus Universitetshospital med projektet ”Fra patientindkaldelse til digital forløbskoordinator”. Vinderen blev Region Nordjylland. 

sammenhængsprisen

Selvbetjeningsværktøjet ”Mine Realkompetencer” er udviklet i forlængelse af EUD-reformen. Formålet med løsningen er at give voksne indsigt i, hvor meget de kan forkorte en erhvervsuddannelse, når der gives merit for deres eksisterende kompetencer og erhvervserfaring. Selvbetjeningsløsningen hjælper via simple spørgsmål og opslag i eksamensdatabasen og AMU-beviser med at dokumentere arbejdserfaring og uddannelse. Oplysningerne holdes derefter op imod de faglige udvalgs meritbilag, som også er blevet digitaliseret gennem projektet. Resultatet er en vejledende vurdering af, hvor meget en ønsket EUD-uddannelse kan forkortes.

Udover at hjælpe den enkelte borger så letter løsningen også skolernes arbejde med realkompetencevurderinger, da borgere, der har benyttet løsningen, allerede har samlet vigtige oplysninger forud for mødet med skolen. De skoler, der har bidraget til projektet, kan derfor reducere den tid, de i dag bruger på at gennemføre en realkompetencevurdering.

Løsningen er blevet til i sammenspil med brugerne, der gennem tidlig dialog, mockups og afprøvning af prototype har hjulpet med at skabe en intuitiv og let anvendelig løsning.