Hop til indhold

Unilogin ser igen ud til at køre normalt, efter systemet til formiddag blev udsat for et overbelastningsangreb, også kaldt et DDoS-angreb.

Børne- og Undervisningsministeriet er ikke uvant med den slags angreb og opsatte en række ekstra filtre og overvågning, som blokerede for yderligere angreb. Ministeriet fik hurtigt afværget angrebet og påbegyndte en genstart af systemet. Angrebet og den efterfølgende genstart af systemet betød, at de mange brugere af Unilogin ikke kunne logge ind på de digitale tjenester i et tidsrum på godt 2 ½ time.

Ministeriet vil indtil videre fortsætte med de ekstra foranstaltninger og løbende vurdere situationen i dialog med Center for Cybersikkerhed.

Unilogin, som er et digitalt id for elever, forældre, og medarbejdere i undervisningssektoren, blev i formiddags ramt af et større angreb, hvor man forsøgte at overbelaste systemet.

Et DDOS-angreb et angreb fra en lang række computere, der sender voldsomt mange forespørgsler til i dette tilfælde mod Unilogin med henblik på, at serverne ikke kan håndtere de sendte forespørgsler og dermed går ned. Ministeriet ved på nuværende tidspunkt ikke, hvem der stod bag angrebet.

Ministeriet beklager de gener, forstyrrelserne har betydet for vores mange brugere. I disse dage er der generelt flere brugere. Det kan give lidt længere svartider, og ministeriet opfordrer alle brugere til at udvise tålmodighed og prøve igen senere, hvis det ikke lykkedes at logge ind i første omgang. 

FAKTA - Hvad er et overbelastningsangreb?

Et DDoS-angreb (Distributed Denial of Service – eller et "ude-af-drift"-angreb) er et overbelastningsangreb, hvor en person med vilje overbelaster for eksempel en hjemmeside, så siden ikke kan svare eller bryder sammen. Det udføres ved, at en person, som kontrollerer en masse computere eller andre internet-enheder, får dem til på én gang og i én uendelighed at forespørge den samme internetadresse eller sende trafik med et særligt mønster. Resultatet er, at ingen andre kan komme i forbindelse med for eksempel hjemmesiden.

Kilde: sikkerdigital.dk