Hop til indhold

eVejledning er et tilbud om anonym uddannelses-, erhvervs-, og karrierevejledning på digitale medier. Alle, der har brug for information, inspiration og vejledning om ungdomsuddannelse, videregående uddannelse, efteruddannelse eller jobmuligheder kan få vejledning i eVejledning

Vejledning og vejledningsmedier

eVejledning vejleder individuelt på chat, mail, telefon og videomøder og man kan deltage i digitale oplæg. For voksne over 25 år er det også muligt at få procesvejledning i tilbuddet om Tjek dit arbejdsliv, hvor man kan aftale tre samtaler med den samme vejleder. eVejledning kan også findes på Facebook, Instagram, LinkedIn og Twitter.

eVejledning har stor tilgængelighed med lange åbningstider, så man kan få vejledning både dag, aften og weekend. Som bruger af eVejledning vælger man selv den form og det medie, der passer én bedst.

Hele uddannelsessystemet og overgange mellem uddannelser

eVejledning har en unik viden om hele uddannelsessystemet og karrierevalg. I eVejledning kan man få vejledning til både de langsigtede planer og de små spørgsmål.

eVejledning tilbyder derfor

  • hjælp til at undersøge interesser, styrker og muligheder
  • støtte til at forstå oplysninger om uddannelser ud fra brugerens situation
  • forslag til et værktøj eller en artikel, som brugeren skal se nærmere på for at komme videre
  • vejledning i at undersøge væsentlige forskelle på uddannelser
  • vejledning i at prioritere og vælge mellem uddannelser
  • karrierevejledning og sporskiftemuligheder
  • henvisning til yderligere relevant information.

Styring og udvikling

eVejledning udvikles løbende ud fra brugerundersøgelser og vidensopsamling fra vejledningen. Derudover udvikles eVejledning også i relation til nyeste vejledningsteorier. Brugerundersøgelserne gennemføres kontinuerligt, hvor brugerne kan tilkendegive tilfredshed med vejledningen.

Dertil kommer løbende dialog med samarbejdspartnere og øvrige interessenter. eVejledning afholder desuden en gang om året en konference, hvor den digitale vejledning og vejledningsfaglighed generelt er i fokus.

VidensCenter for Vejledning

På ug.dk findes også VidensCenter for Vejledning, der formidler relevant vejledningsfaglig viden, analyser og litteratur. Derudover findes en samlet oversigt med seneste nyt både i forhold til viden og relevante arrangementer. Den primære målgruppe er professionelle aktører på vejledningsområdet. Det er muligt at abonnere på et nyhedsbrev fra VidensCenter for vejledning og du kan tilmelde dig nyhedsbrevet her (ug.dk)

Sidst opdateret: 2. marts 2023