Hop til indhold

Værktøjet kan blandt andet bruges som led i en realkompetencevurdering i voksen- og efteruddannelsessystemet, hvor borgeren blandt andet har mulighed for at få et uddannelsesbevis for det han/hun har lært tidligere, gennem job og fritid. Borgere, der skal deltage i en realkompetencevurdering, kan vælge at dele indholdet af kompetencemappen med skolens medarbejder, og på den måde kommer kompetencemappen til at fungere som et dialogværktøj.

Min Kompetencemappe kan også bruges i forbindelse med jobsøgning, som et uddybet CV eller som forberedelse til en jobsamtale.

Værktøjet guider brugeren igennem en række spørgsmål for derigennem at afdække faglige, professionelle, personlige og sociale kompetencer. Der er mulighed for at vedhæfte dokumentation, fx uddannelsesbeviser, certifikater mm. Når man er færdig, kan man få det hele samlet i en printvenlig version.

Ønsker man at oprette en kompetencemappe skal man være opmærksom på at adgang sker med NemLog-in. Det er indført for at sikre at brugerenes data er beskyttet. Af samme årsag kræver brugerens deling af indhold, at skolen eller virksomheden, der skal se data, logger ind med et virksomhedscertifikat, for at kunne se brugerens delte data. 

Værktøjet kan trække oplysninger om gymnasiale uddannelser og AMU-kurser automatisk, så brugeren ikke skal ud og lede efter dokumentation for at udfylde den del af kompetencemappen.

Styring og udvikling

Værktøjet er revideret som et initiativ i forbindelse med Vækstpakken 2014 og relanceret i januar 2017.

Sidst opdateret: 25. oktober 2022