Foto: Thomas Rahbæk

Kulturministeriet og Undervisningsministeriet er nu klar med de nominerede til Springfrøprisen 2017. De nominerede skoler er:

  • 7.-9. klasserne fra Ellemarkskolen i Køge Kommune for projektet ”Ælde, Elle – Lad Mig Fortælle”
  • 4. årgang fra Engdalskolen fra Brabrand i Aarhus Kommune for projektet ”Viklebilleder”
  • 8. klasse, almen skole og specialklasse fra Præstemoseskolen i Hvidovre Kommune for projektet ”Don’t F***ing Lie to Us, Kunst i Det Postfaktuelle”

Torsdag den 1. juni vil elever fra de tre skoler præsentere deres projekter ved en prisoverrækkelse hos Slots- og Kulturstyrelsen i Designmuseet i København, hvor skuespiller Signe Lindkvist er konferencier.

Kulturminister Mette Bock og undervisningsminister Merete Riisager vil ved prisoverrækkelsen afsløre, hvem af de tre nominerede skoler, der løber med førstepræmien på i alt 25.000 kroner.

Der bliver uddelt en første-, anden- og tredjepræmie på henholdsvis 25.000 kroner, 15.000 kroner og 10.000 kroner.

De tre vinderprojekter kan foruden pengepræmien få deres beskrivelse af deres undervisningsforløb på EMU.dk, Danmarks Læringsportal, til inspiration for andre skoler og lærere.

Fakta om Springfrøprisen

Springfrøprisen uddeles én gang årligt til eksemplariske undervisningsprojekter, som viser, hvordan man kan arbejde med og opfylde Fælles Mål for de praktiske, musiske og kunstneriske fag i grundskolen.

Målet er at motivere elever og lærere til at udfolde deres fag til inspiration for andre skoler og gøre en indsats for at fremme kreative, innovative og problemløsende processer.

Læs mere om Springfrøprisen på Børnekulturportalen

Læs mere om Springfrøprisen på ministeriets hjemmeside

Yderligere oplysninger:

Rikke Ranzau, tlf. 33 73 33 32, rra@slks.dk
Slots- og Kulturstyrelsens pressetelefon: 22 61 19 95