Når Danmarks Læringsfestival byder indenfor til årets største møde for uddannelsessektoren, er det til en udstilling med mere end 250 stande og et konferenceprogram med fokus på digital dannelse, dataetik og digitale kompetencer samt et styrket fokus på netværk og videndeling.
Blandt de nye tiltag på læringsfestivalen er et udstillingsområde for kommuner, et tværgående workshopspor, festivalopvarmning og en gratis halvdagskonference om dataetik.
Som noget nyt inviterer CFU til fagdates om emner, der er aktuelle på skolerne lige nu, og et nyt område i udstillingen er dedikeret til kommunerne. Her inviterer seks danske og en svensk kommune til dialog og deler deres viden, visioner og resultater med de besøgende.
I år udstiller 18 pædagogiske projekter fra institutioner i hele landet i det åbne udstillingsområde ”På sporet af den gode udvikling”, som også huser den lille, travle scene, der danner rammen om kåring af danmarksmestrene i Digitale Skills, undervisningsminister Merete Riisagers uddeling af Undervisningsmiddelprisen og meget mere.
Konferencen skydes i år i gang med opvarmning i form af oplæg om netværk og videndeling.
Ligesom de foregående år er der programspor rettet specifikt mod både dagtilbud, grundskole, gymnasier, erhvervs- og voksenuddannelser samt ledelse. I år introducerer konferencen et nyt workshopspor, der giver deltagerne hands on-erfaringer med udvalgte konferencetemaer. Workshopsporet går på tværs af uddannelsesretninger, så de er interessante for alle og giver deltagerne mulighed for at netværke på tværs af faggrupper.
Programmet indeholder både hjemlige debattører og internationale kapaciteter inden for brug af teknologi i undervisningen og digital dannelse. Tirsdag den 6. marts har konferencen fokus på digital dannelse i undervisningen og dataetik på undervisningsinstitutionen, mens der onsdag den 7. marts stilles skarpt på de fagprofessionelles kompetencer i den digitaliserede undervisning.
Se hele konferenceprogrammet (danmarkslaeringsfestival.dk).
Om Danmarks Læringsfestival
Læringsfestivalen er en mulighed for at blive inspireret og opdateret som underviser, konsulent, studerende, pædagog og leder. Festivalen samler hvert år mere end 8.000 professionelle fra undervisningsverdenen til konference, udstilling, videndeling, netværk og meget andet.
Årets hovedtalere
Imran Rashid & Anette Prehn: Klædt på til livet i en digital tidsalder
Mitchel Resnick: Sowing the Seeds for a More Creative Society
Alan November: Who owns the learning?
Linda Liukas: Creativity & Computing or Principles of Play?
Gratis halvdagskonference om datatik
Der er stor opmærksomhed på den etiske dimension af databrug. Denne dimension bliver udfoldet i en halvdagskonference, hvor der er fri adgang for alle den 6. marts.
70 oplæg fra udstiller og gratis foredrag:
Anders Seneca, direktør i Dogmekompagniet, foredragsholder og forfatter: Vi er ikke ansat til at trives
Mikael Bertelsen, programchef på Radio24syv: Kunsten at turde fejle – som menneske, medarbejder og leder
Se hele programmet for den 6. marts og den 7. marts
Tilmeld dig her eller kontakt projektlederne for yderligere information.