Hop til indhold

Styrelsen for It og Læring sætter i uge 8 2020 et nyt og forbedret Unilogin i drift. Det nye Unilogin skal anvendes på alle undervisningsområder, der anvender Unilogin. Brugerne omfatter både elever, lærere og forældre. Formålet med det nye Unilogin er at forbedre sikkerheden omkring login på børneområdet.

Ny politik for adgangskoder

Det nye Unilogin omfatter blandt andet en ny politik for adgangskoder. Det betyder, at brugerne i højere grad end i dag skal foretage løbende skift af adgangskoder. Adgangskoderne målrettes elevernes alder og bliver sværere i takt med, at eleverne bliver ældre. Alle brugere af Unilogin vil få en ny adgangskode, når det nye Unilogin sættes i drift i uge 8.

Øget sikkerhed når børn skal tilgå følsomme oplysninger

Det nye Unilogin vil desuden omfatte en løsning, som gør det muligt for elever uden NemID at logge ind med en mere sikker løsning, hvor en voksen verificerer elevens identitet. Unilogin fremtidssikres dermed, da der bliver stadig større behov for højere sikkerhed i de løsninger, som eleverne anvender i deres skolehverdag. Lærerne får i den forbindelse et nyt værktøj, Elevadgang, som understøtter elevernes mere sikre login. Forældre skal derimod anvende deres NemID, når de skal hjælpe deres barn med at få øget sikkerhed.

Hvis du vil vide mere

Styrelsen for It og Læring har i uge 46 udsendt information om det nye Unilogin til kommuner, institutioner og skoler. I starten af december vil kommuner, institutioner og skoler også modtage informationsmateriale til lærere og undervisere. Herudover er der tekniske webinarer om nyt Unilogin på følgende datoer:

  • Mandag d. 9. december 2019.
  • Onsdag d. 11. december 2019. 

Tilmelding og flere informationer (viden.stil.dk)

Læs mere om det nye Unilogin (viden.stil.dk)