Hop til indhold

Uddannelsesvalget opleves af mange som afgørende for identitetsskabelsen og definerende for resten af ens liv, og det kan være svært at finde den rigtige uddannelse, når der er mange hundrede at vælge imellem. Valget bliver ikke nemmere af, at mange også oplever et ydre pres fra samfundet, forældre og andre nære relationer. Der er derfor rigtig mange overvejelser i spil, når man skal vælge sin retning i uddannelsessystemet, men her kan uddannelsesvejledere være behjælpelige.

I første oplæg vil lektor Lars Geer Hammerhøj, Aarhus Universitet, fortælle om at træffe valg gennem sit uddannelses- og arbejdsliv. Han sætter fokus på, at uddannelse er en dannelsesrejse, en del af det at blive menneske og vejlederen er en dannelsesrejsevejleder.

I andet oplæg vil lektor Bo Klindt Poulsen, VIA, dykke ned i begrebet motivation: Hvorfor er vi som vejledere så optagede af motivation?

Som afslutning på dagen vil lektor Christian Lystbæk, Aarhus Universitet, fortælle om filosofisk vejledning. Her bliver vejledningssøgende inviteret til at fokusere på de grundlæggende værdier og forestillinger i uddannelsesvalget uanset, hvor gammel man er.

I løbet af dagen vil der være mulighed for at deltage i et inspirationsoplæg, som først vælges på dagen. Her kan du vælge imellem fem oplæg af forskellig vejledningsfaglig karakter, som tilgodeser forskellige behov og interesser. Konferencen vil også byde på debat i mindre refleksionsrum.

Om konferencen

Dato for konferencen er den 13. oktober klokken 9-15

Konferencen afholdes af eVejledning, Styrelsen for It og Læring

Konferencen afholdes online og link tilsendes nogle dage før afholdelsen

Pris: 200 kroner

Tilmeldingsfrist den 10. oktober