Hop til indhold

Jakob Jensen kommer fra en stilling som administrerende direktør i Dansk Boldspil-Union. Han har tidligere været departementschef i Beskæftigelsesministeriet og har desuden været direktør for Styrelsen for Fastholdelse og Rekruttering samt afdelingschef i flere ministerier. Jakob Jensen er 48 år og uddannet cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet. 

Børne- og undervisningsminister Mattias Tesfaye udtaler: ”Regeringen ønsker, at flere får en uddannelse som faglærte, og at færre unge hverken er i uddannelse eller arbejde. Samtidig forbereder vi ændringer af folkeskolen, så der kommer en stærkere sammenhæng mellem teori og praksis. Vi får travlt i Børne- og Undervisningsministeriet. 

Derfor er jeg meget glad for, at vi med Jakob Jensen har fundet en ny departementschef til Børne- og Undervisningsministeriet, der har solid erfaring. Den helt store opgave bliver at omsætte ambitioner til resultater for de hundredtusindvis af danskere, der har deres daglige hverdag i dagtilbud og på skoler. Jeg er sikker på, at Jakob vil være en gevinst for ministeriets ansatte og for mig som minister. Jeg glæder mig til samarbejdet.” 

Jakob Jensen siger: ”Jeg glæder mig meget til at stå i spidsen for Børne- og Undervisningsministeriet. Det er en ekstremt meningsfuld opgave at skulle understøtte børne- og undervisningsministeren og regeringen med at virkeliggøre dens store ambitioner på området – fx at forbedre børns og unges trivsel og at få flere til at vælge faglærte uddannelser. Jeg ser også meget frem til et konstruktivt samarbejde med Folketinget samt de mange organisationer, interessenter og institutioner på området”. 

Jakob Jensen tiltræder stillingen senest den 1. juni 2023.