Hop til indhold

Det var 5. klasse fra N. Zahles Gymnasieskole i København og 7. klasse fra Tibberupskolen, som var med på årets vinderdag. Det var deres videoer, som blev kåret til årets vindervideoer af Cybermissionen 2023!

Landsdækkende konkurrence om cybersikkerhed

Cybermissionen er en landsdækkende konkurrence om cybersikkerhed, hvor elever fra hele landet bidrager med løsninger på missioner, der bl.a. handler om, hvordan man finder ud af, hvem man kommunikerer med online, skjulte fælder i spil og fupbutikker på internettet.

Årets vindergrupper

Per, August, Hans og Carlos fra N. Zahles Gymnasieskole i København har vundet årets konkurrence for elever på mellemtrinnet. Gruppen har lavet en kreativ løsning på, hvordan børn kan passe på deres passwords. Du kan se deres vindervideo her (emu.dk).

Sylvester, August, Elias og Otto fra Tibberupskolen i Espergærde har vundet årets konkurrence for elever i udskolingen. Gruppen har lavet et smart scanningsværktøj til at spotte fupbutikker på internettet. Du kan se deres vindervideo her (emu.dk).

En dag på Politimuseet

De to skoleklasser fik en mindeværdig dag på Politimuseet i København. Her mødte eleverne Politiets Online Patrulje og hørte om, hvordan de hjælper børn og unge, når de oplever noget ubehageligt eller mistænkeligt på internettet. Efter en rundvisning på politimuseet med vilde kriminalhistorier blev der uddelt vinderdiplomer og t-shirts.

Styrelsen for It og Læring takker begge klasser, Politimuseet og Politiets Online Patrulje for en rigtig god dag!

Vil I med på et brag af en vinderdag næste år?

Så husk at melde jer til Cybermissionen 2024, der bliver skudt i gang igen til oktober – så kan det være, at det bliver jeres gode løsning og dermed jer, som bliver valgt som årets vinder.

Om Cybermissionen

I regi af den Nationale Strategi for Cyber- og Informationssikkerhed (NCIS), igangsatte Styrelsen for It og Læring i 2020 den landsdækkende konkurrence, Cybermissionen. Det er en faglig konkurrence, som har til formål at styrke lærere og elevers digitale dømmekraft og handlekompetence ved at skabe kreative løsninger på virkelighedsnære problemer inden for it-sikkerhed og databeskyttelse. Du kan læse mere om Cybermissionen her.