Hop til indhold

Fra mandag den 7. marts er det muligt at finde data fra Praktik+ i Lærepladsen.dk. Disse data omfatter fortrinsvist aktiviteter, kontaktpersoner og mærker. Aktiviteter omdøbes i Lærepladsen.dk til "Noter".

I Lærepladsen.dk kan oplysningerne findes i værktøjet "Søg læresteder" på følgende steder:

  • To nye faner på siden for det enkelte lærested: "Noter" og "Kontakter". Fanen "Noter" rummer alle noter på et lærested. En notes detaljer vises kun, hvis noten er synlig for brugerens skole (i henhold til aktivitetens "Synlighed" i Praktik+). Fanen "Kontakter" findes allerede i dag, men vil fremover indeholde oplysninger om kontaktpersoner fra Praktik+.
  • Ved søgning efter læresteder vises "seneste note" på et lærested med oplysning om dato og skole. Her er direkte link til notens detaljer, hvis de er synlige for brugeren.

Data kan læses, men endnu ikke rettes, i Lærepladsen.dk. Ændringer skal derfor fortsat ske i Praktik+ i en periode. For bedst muligt at understøtte dette arbejde, er der direkte link fra lærestedssiden i Lærepladsen.dk til lærestedssiden i Praktik+, så brugere af begge systemer får en sømløs adgang til at oprette, ændre eller slette oplysninger. Ændringer i Praktik+ bliver - som hovedregel - overført til Lærepladsen.dk inden for et kvarter.

I de kommende måneder udvides Lærepladsen.dk med flere funktioner, bl.a. nye søgeværktøjer til noter og kontaktpersoner på tværs af læresteder. Sideløbende hermed udvikles funktioner til at oprette og redigere data, som forventes at kunne lanceres i Lærepladsen.dk i starten af juni.

Alle brugere opfordres til at tage Lærepladsen.dk i brug til det lærepladsopsøgende arbejde og begrænse anvendelsen af Praktik+. Dette vil lette overgangen frem til Praktik+ lukkes 1. juli.

Som det også har været omtalt ved tidligere præsentationer, har importen af data til Lærepladsen.dk afsløret uhensigtsmæssig registrering af personoplysninger i tekstfelter. I STIL har vi valgt den løsning at overføre disse noter, men ændre tekstindholdet og begrænse notens synlighed, så kun skolen selv har adgang til detaljer om noten i Lærepladsen.dk. Teksten ændres til en standardtekst, som forklarer problemet. STIL orienterer senere nærmere om, hvordan disse noter kan håndteres frem mod udfasningen af Praktik+.

I Viden.stil.dk findes artikler om importeret data fra Praktik+ 

Venlig hilsen

Styrelsen for It og Læring