Hop til indhold

Kontor for data på Ungdomsuddannelser og VEU har til formål at varetage en række dataindsamlinger fra institutioner og centrale it-systemer, som kvalitetssikres til statistik- og analysebrug. Kontoret er et af tre kontorer i styrelsen, der indsamler data på alle ministeriets områder og har stærke kompetencer inden for særligt kvantitativ metode. De er opdelt i tre agile teams, og medarbejderne har baggrunde inden for bl.a. tekniske og samfundsvidenskabelige uddannelser.

Et af kontorets hovedopgaver er at indsamle og offentliggøre data for blandt andet gymnasier, erhvervsskoler, forberedende grunduddannelser (FGU) og AMU-centrer om, hvor mange elever, som starter eller bliver færdige med deres uddannelse, samt data om fravær, trivsel og mere. Samtidig med dette formidler kontoret i tæt samspil med den øvrige organisation disse data, så de bidrager til gode analyser og stærke beslutningsgrundlag. 

Hele Kontor for data på Ungdomsuddannelse og VEU arbejder med at bringe styrelsens data mest muligt i spil, både internt i ministeriet, men også blandt sektorens mange aktører. Dette sker bl.a. i ministeriets interne analysemiljø og i vores datavarehus på www.uddannelsesstatistik.dk, der har mere end 500.000 besøg årligt. 

Kontorchef: Mia Aistrup.

Sidst opdateret: 30. januar 2024